Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблеми с ЖТД 105

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблеми с ЖТД 105

Мъките с колата започнаха още през миналият август месец ….. тогавашните симптоми бяха ,че като поседи повече от два – три дена колата ,без да се кара не искаше да пали от раз .Винаги палеше от вторият път ,дори с по-продължително въртене на стартер ,не искаше да запали от раз .
    Без да му обръщам сериозно внимание продължих да си карам така колата …. Докато сега в големите студове проблема не се задълбочи доста …. Колата не-искаше да пали на 15 – 20 гр. Дори и след 5-тото въртене на стартер и съответно подгряване .
    Палеше с въже през пред себе си .
    След второто палене на въже я закарах на диагностика , проблем нямаше като изключим ,че съм с изключен дебитомер .
    15 часа по късно както си карах и светна дюзата и изгасна .. Мотора беше на 50 гр. и оборотите на двигателя относително високи около 3200 ,че тогава изпреварвах . Няколко часа по-късно колата запали без никакво замисляне ,на другият ден на – 8 колата отвоно запали без замисляне и отпътува за повторна диагностика ..
    Този път грешки да искам .
    Имам следното питане регулаторите на 1.9 ЖТД 105, 115 ,116
    И 2.4 ЖТД136, 140 еднакви ли са ? че според инфото в нета са взаимно заменяеми .
    Второто което ме интересува ,от какво може да идва грешка номер 4 (0380) и какво означава грешка номер 1 (0404)…..

И последен въпрос понеже одеве преборих клапана за ГНП-то се натъкнах на твърди частици по него ….. Виждат се на снимката на върха на стеблото . Възможно ли е от тях да е дошъл и проблема . И след почистване проблема да изчезне .
    Attached Files
    156 sportvagon 1.9jtd

http://www.permoveo.ltd.uk/tabid/122...o/Default.aspx
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

Взаимнозаменяеми са реглаторите, след 2001 мисля имат цедка, което да не те плаши е дори по-добре. Ако ще купуваш нов само Бош, ако е втора ръка смени гумичките с ремонтен комплект. Три са и струват 10 лв някъде!
      sigpic
      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

продават се като комплект заедно или ги търсиш поотделно по размер
        156 1,9JTD 2000

Comment

Working...
        X